Over Eurofar International BV

Eurofar International BV is een snelgroeiende, internationale producent van tuinmeubelen. Ons succes komt voort uit dat wij in alle processen klantgericht werken, flexibel en oplossingsgericht zijn en bovenal kwalitatieve concurrerende producten ontwikkelen en produceren.

Wij breiden ons assortiment voortdurend uit, als ware trendwatchers houden wij de belangrijkste trends in de gaten. Het designteam van Eurofar maakt hier continu een vertaling van naar nieuwe tuinmeubeltrends.

De productie van Eurofar vindt geheel plaats in Azië. Dagelijks zetten maar liefst 7.000 medewerkers in de fabrieken zich in om producten te maken welke uitblinken in kwaliteit, gevoel voor stijl en oog voor detail. Onze kwaliteitscontroleurs volgen elke stap van het productieproces op de voet om zo een uitstekend eindproduct te garanderen. Na de eindcontrole worden de meubelen in containers getransporteerd naar afnemers over heel de wereld.

Vanzelfsprekend voldoet Eurofar aan alle (inter)nationaal opgelegde kwaliteits- en veiligheidseisen, niet alleen op gebied van de producten zelf, maar ook wat betreft de social compliance vereisten, zoals de BSCI-monitoring van alle operaties.

Voorts hecht Eurofar grote waarde aan duurzaamheid en draagt dit actief uit door onder andere FSC® productie en European Timber Regulation (EUTR) certificering.

Feiten & Cijfers

  • 25+ jaar ervaring
  • 25 verschillende productielocaties
  • Verscheping via 3 verschillende havens in Vietnam
  • Warehouse van 30.000 m2 in Nederland
  • Wereldwijd actief in meer dan 50 landen

ONZE KERNWAARDEN

 

HET AANBIEDEN VAN DUURZAAME TUINMEUBELEN

ONTWIKKELINGSPARTNER

E-FULFILMENT MOGELIJKHEDEN

DESIGNS VOLGENS DE LAATSTE TRENDS EN ONTWIKKELINGEN

HOOGWAARDIGE KWALITEIT TEGEN AANTREKKELIJKE PRIJS

 

Ons verhaal

Eurofar International BV is opgericht in 1992 als importeur van houten tuinmeubelen uit Azië. Toen Vietnam in 1993 zijn grenzen opende was Eurofar International BV één van de eerste bedrijven die begon met het opzetten van een productielijn in Vietnam. In 2000 is deze productielijn uitgebreid met de opening van de meest moderne meubelfabriek van Vietnam, Met showrooms in Nederland en Vietnam van een totale oppervlakte van 5.000 m2, zijn wij in staat om het gehele assortiment tuinmeubelen en tuinaccessoires aan onze klanten te presenteren. Onze continu wisselende collectie blinkt uit door de diversiteit aan materiaalgebruik, innovatieve designs en mogelijkheden tot personalisatie.

Onze ambities

Persoonlijke aanpak

Wij geloven dat persoonlijke communicatie met onze klanten de kern vormt van een duurzame en tot tevredenheid leidende relatie. Zo hebben onze klanten de mogelijkheid om een fabrieksaudit te houden op onze productie locatie. Op deze manier zijn klanten in staat om een kijkje in onze fabriek te nemen en met eigen ogen te ervaren hoe alle producten worden geproduceerd op basis van alle bindende milieu- en veiligheidsvoorschriften. Maar we bieden ook de mogelijkheid om wereldwijd showrooms van Eurofar te bezoeken. Dit omdat we geloven dat het ervaren van onze productie, controles en de daaruit volgende producten de beste manier is om te worden overtuigd van de kwaliteit en design!

Kwalitatieve en concurrerende producten

Onze producten moeten aan diverse veiligheidsnormen en kwaliteitsstandaarden voldoen, voordat ze worden opgenomen in ons assortiment.

Voordat een product wordt geproduceerd in serie, gaat een grondige bemonstering hieraan vooraf. Monsters worden getest op weersinvloeden en andere kwaliteitsaspecten. Ook worden ze zorgvuldig getest op veiligheidsaspecten.

Op wekelijkse basis worden samples van nieuwe ontwerpen overgevlogen naar ons hoofdkantoor. Samen met de productie afdelingen worden de test rapporten bekeken, worden monsters dubbel gecontroleerd en onderzocht of er verdere verbeteringen nodig zijn. Onze ontwerpers controleren of het sample in elk detail aansluit bij het oorspronkelijke ontwerp. Bij een akkoord kan de productie worden gestart.

Tijdens de productie bewaakt ons Quality Control Team (QC Team) onze principes en normen. Zij rapporteren rechtstreeks aan ons hoofdkantoor in Nederland. Dit team is verantwoordelijk voor het controleren van de geproduceerde series en containerladingen.

Eurofar begrijpt het belang van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Vanuit onze verkoopafdelingen doen we er alles aan om marktconform geprijsde offertes af te leveren.

Service levels en flexibiliteit

Wij zijn in staat om toegevoegde waarde te creëren in elk aspect van het inkooptraject van onze klanten. Variërend van het advies over een juiste artikel selectie, tot het verschepen naar elke haven ter wereld. Voor deze zendingen verzorgen we alle benodigde documenten.

Eurofar onderscheidt zich in de markt als een uitzonderlijk flexibel bedrijf. Onze klanten kunnen vaak, afhankelijk van de grootte van de order, meerdere producten combineren in een container. Artikelen kunnen naar wens worden aangepast, bijvoorbeeld de verpakking en/of labeling. In de afgelopen 25 jaar heeft Eurofar een ruime ervaring opgebouwd met productieplanningen en supply chain, zodat een accurate levering gegarandeerd kan worden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid

Vanzelfsprekend voldoet Eurofar aan alle (inter)nationaal opgelegde kwaliteits- en veiligheidseisen, niet alleen op gebied van de producten zelf, maar ook wat betreft de social compliance vereisten, zoals de BSCI-monitoring van alle operaties.

Voorts hecht Eurofar grote waarde aan duurzaamheid en draagt dit actief uit door onder andere FSC® productie en European Timber Regulation (EUTR) certificering.

Onze geschiedenis

Over Eurofar

Benieuwd naar Eurofar?

We vertellen je graag meer over ons bedrijf en onze producten,

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0
nl_NLDutch